Japan heft dansverbod op na 67 jaar

3435226940_abea1cf817_o

In Japan is het na 67 jaar weer legaal om te dansen in een discotheek. Voorheen werd hier een speciale vergunning voor aangevraagd, en zelfs dan moest het dansen stoppen rond middernacht. Dit meldt The Independent.

Na de Tweede Wereldoorlog werd het verbod om in openbare gelegenheden en clubs te dansen ingesteld in Japan, als tegengeluid naar de vele dansclubs en bordelen die in korte tijd opkwamen. Ondanks de wet zien Japanse autoriteiten het dansen vandaag de dag veelal door de vingers, maar verboden is het officieel wel. Met de nieuwe wet wordt dit verbod definitief opgeheven. De Japanse regering wil het verbod opheffen om een goede indruk te maken tijdens de Olympische Spelen, die in 2020 in het land gehouden wordt. De regering wil dat toeristen die naar het land afreizen zoveel mogelijk plezier kunnen maken.

De wereldberoemde Japanse muzikant Ryuichi Sakamoto heeft ook zijn steentje bijgedragen aan nieuwe regel. Hij startte een petitie voor de afschaffing van het verbod en verzamelde in een aantal weken tijd meer dan 150 duizend handtekeningen. Japan is niet het enige land waar de regel geldt. In Zweden spreekt men ook nog steeds van een dansverbod. In maart mislukte een poging om de regel daar op te heffen. De nieuwe Japanse wet zal vanaf volgend jaar in werking treden. Tot die tijd zal dansen na middernacht nog illegaal blijven.