Geen danspaar van hetzelfde geslacht?

530-strictly-come-dancing

Het tv-programma Strictly Come Dancing op BBC zien twee met elkaar dansende mannen niet zitten. Althans, in ieder geval niet in hun programma.

CJ de Mooi van de BBC-Eggheads: “Ik dacht, het is 2015, het wordt tijd dat dit programma in Groot-Brittanië een koppel van hetzelfde geslacht krijgt.” De Mooi vroeg het programma dan ook of hij met een man mocht dansen. Maar nee, er werd door de producenten toch gekozen voor de ‘veilige versie’: een andere bekendheid mag nu het podium op. Belachelijk, vinden wij en vele anderen. De BBC ligt onder vuur. In een verklaring liet de BBC weten dat Strictly Come Dancing een familieprogramma is, en daarom voor het ‘traditionele’ format kiest van gemengde stellen.

“Ik vind het verschrikkelijk om te zeggen dat je familie moet bestaan uit een man, een vrouw en twee tot vier kinderen. Wat een verschrikkelijk iets om te zeggen in 2015″, reageert De Mooi. BBC geeft vervolgens aan dat door De Mooi het woord ‘familieprogramma’ verkeerd geïnterpreteerd is. De zender wilde hier namelijk mee zeggen dat dit tv-programma voor iedere familie bedoeld moet zijn en het hierbij niet uitmaakt wat de samenstelling van het gezin is.

Wij vinden de gedachtegang van de BBC ouderwets en niet juist. Dans is een passie. Dans is sport. Een sport die door iedereen en iedere samenstelling uitgeoefend mag worden.