Burlesque dansen in Rotterdam

2565587586_0945b87a21_o

Na Zumba en paaldansen lijkt het Burlesque dansen een nieuwe rage te worden. De zwoele, ondeugende dans is super sexy en moet de toeschouwer op theatrale wijze verleiden.┬áChris en Karine geven een kijkje achter de schermen tijdens het oefenen voor hun show. En ze gaan ver. “Vandaag ga ik tot de bh.

Maar dat is alleen omdat ik mijn tepelplakkers ben vergeten!” grijnst de 32-jarige Chris. “Ik was bezig met een opleiding in communicatiewetenschappen, maar mijn hart ligt bij het dansen. Dus na een paar jaar zwoegen met mijn neus in de boeken, heb ik mijn hart gevolgd en gekozen voor de dans.”┬áKarine is het gewend om publiek te hebben. Ze heeft de zangopleiding op het conservatorium gedaan en vindt het een geweldige combinatie. “Ik heb Gilles de la Tourette, maar zodra ik op het podium sta zijn al mijn tikken verdwenen.” Zelfs wanneer ze haar nieuwe schoenen toont, zet ze haar slanke lijf in een verleidelijke pose. “Ik word blij van vrouwelijke bewegingen.”

Natuurlijk zijn er toeschouwers die vinden dat de dames te ver gaan. “Ja, we geven onszelf wel bloot. En niet iedereen vindt dat kunnen. Maar het gaat ons om de dans.” Samen hebben ze een show waarbij ze proberen compleet te accepteren wie ze zijn. Want daar gaat het volgens de dames om bij Burlesque.┬áVolledige acceptatie van het lichaam. Mensen mogen kijken, maar niet aanraken. En er is niks mooier wanneer vrouwen, die zichzelf te dik vinden tijdens een workshop echt blij worden dat ze er mooi en sexy uit kunnen zien.